گاهی شرکت ها به دلایل مختلفی ممکن است تصمیم بگیرند تغییر موضوع فعالیت شرکت خود را به طور کامل انجام دهند. در برخی موارد نیز تغییر موضوع شرکت ممکن است افزودن چند موضوع دیگر باشد. در هر دو حالت لازم است مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود و در این خصوص تصمیم گیری نماید.
شرکت ها با موضوعات مختلفی قابل ثبت هستند اما قانون تجارت داشتن موضوع برای شرکت را الزامی دانسته و هیچ شرکتی بدون مجوز قابل ثبت نیست. اما اینکه چگونه موضوع فعالیت شرکت را تنظیم کنید یا چه موضوعاتی را می توان به عنوان موضوع شرکت انتخاب کرد از جمله مواردی است که در ادامه بیشتر در خصوص آنها توضیح خواهیم داد.
الحاق موضوع شرکت و تغییر موضوع شرکت
الحاق به موضوع یعنی شما موضوعی را به موضوع قبلی شرکت اضافه کنید. موضوع جدید می تواند با موضوع قبلی مرتبط یا غیر مرتبط باشد در هر حال لازم است مجمع عمومی تشکیل شود. این مجمع اگر با حضور اکثریت اعضاء تشکیل شود حتماً باید قبل از تاریخ جلسه آگهی دعوت مجمع در خصوص آن انتشار یابد.
تغییر موضوع شرکت اگر به طور کلی باشد عنوان الحاق به موضوع در خصوص آن صدق نمی کند. محدودیتی در تغییر موضوع شرکت وجود ندارد و هر زمان که بخواهید می توانید موضوع جدید به شرکت اضافه کنید یا به طور کلی موضوع شرکت را تغییر دهید.
لازم به ذکر است اگر موضوعی که انتخاب می کنید از مواردی باشد که نیاز به دریافت مجوز دارد لازم است ابتدا مجوز مربوطه در خصوص آن را دریافت کنید.
مراحل تغییر موضوع شرکت
تغییر موضوع نیز همانند هر تغییرات مربوط به اساسنامه باید در مجمع عمومی فوق العاده رسیدگی شود. بنابراین این مجمع با حضور اکثریت عددی و اکثریت سهامی رسمیت میابد. موضوع جدید در صورتی که مورد تایید اعضاء شرکت قرار گیرد، می توان نسبت به آن صورتجلسه تغییر موضوع شرکت تنظیم کنید.
صورتجلسه ای که در مجامع عمومی تنظیم می شود باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود. با توجه به قانون تجارت شرکت ها تنها مجاز به فعالیت در زمینه هایی هستند که در موضوع آنها ثبت شده است. بنابراین بسیار مهم است قبل از هر گونه فعالیتی موضوع آن را در اساسنامه آورده باشید.
مدارک تغییر موضوع شرکت
- صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده
- آگهی ثبتی یا روزنامه ثبت شرکت
- آگهی و روزنامه آخرین تغییرات شرکت
- وکالت نامه شرکت
- در صورتی که موضوع نیاز به دریافت مجوز دارد باید مجوز مربوطه را نیز همراه با سایر مدارک ارائه کنید.
نکات مهم در تنظیم صورتجلسه تغییرات شرکت
- حتماً باید عنوان مجمع عمومی فوق العاده را در بالای صورتجلسه عنوان کنید.
- لازم است نام شرکت را به همراه شماره ثبت، شناسه ملی و نوع شرکت عنوان کنید.
- صورتجلسه باید دارای تاریخ و ساعت جلسه باشد.
- توجه داشته باشید نوع شرکت باید در صورتجلسه عنوان شود.
- موضوع جلسه که الحاق به موضوع یا تغییر موضوع است باید در صورتجلسه عنوان شود.
- اطلاعات اعضاء شرکت به همراه شماره ملی و میزان سهام و سمت باید در صورتجلسه عنوان شود.
- تغییرات موضوع باید در ادامه عنوان شود.
- بنابراین این اطلاعات بعد از تکمیل شدن باید با امضاء اعضاء دارنده حق رای برسانید.
- حتماً باید صورتجلسه الحاق یا تغییر موضوع در دو نسخه تنظیم شود.
- در شرکت های سهامی باید صورتجلسه توسط منشی جلسه تنظیم شود.
مجوز در تغییر موضوع شرکت
برخی از موضوعات بر اساس قوانین کلی بدون دریافت مجوز قابل ثبت نیستند. مثل موضوعات آموزشی، حقوقی یا موضوعاتی در خصوص مشاغل اختصاصی دولتی و ارائه خدماتی از این قبیل، بنابراین اگر موضوع فعالیت شرکت برای ثبت تغییرات جدید از مواردی باشد که نیازمند دریافت مجوز است ابتدا باید مجوز مربوطه دریافت شود و سپس اجازه تایید و ثبت تغییر موضوع شرکت را دارید.
در برخی موارد که ثبت موضوع جدید در شرکت نیازمند مجوز نیست. در این صورتجلسه تغییرات شرکت قابل ثبت است اما برای فعالیت در حوزه مربوطه لازم است مجوز دریافت شود مانند واردات دارو یا تولید دارو که برای ثبت موضوع نیاز نیست مجوز ارائه دهید اما برای فعالیت در حوزه مورد نظر باید مجوز داشته باشید.
نمونه صورتجلسه تغییر موضوع شرکت
بسمه تعالی
صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت …………………………. (مسئولیت محدود ) به شماره ثبت ………. و شناسه ملی ………………. با سرمایه ………………….. ریال در ساعت …….. مورخه ………………… با حضور کلیه شرکا در محل قانونی شرکت تشکیل و نسبت به تغییر موضوع فعالیت شرکت اتخاذ تصمیم گردید.
آقا/ خانم ……………………….. شماره ملی: ……………….. دارنده مبلغ …………………… ریال سهم الشرکه
آقا/ خانم ……………………….. شماره ملی: ……………….. دارنده مبلغ ………………….. ریال سهم الشرکه
تغییر موضوع فعالیت شرکت:
پس از بحث و برسی موضوع فعالیت شرکت به شرح زیر تغییر پیدا کرد :
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
به آقا/ خانم …………………. با حق توکیل به غیر داده می شود که با مراجعه به اداره ثبت شرکتها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت حق الثبت و امضاء ذیل دفاتر ثبت اقدام نماید.
آقا/ خانم …………………….. شماره ملی: ……………………..
آقا/ خانم …………………….. شماره ملی: ……………………..
هزینه تغییر موضوع شرکت
ثبت تغییر موضوع شرکت نیاز به پرداخت حق ثبت، هزینه پستی دارد. علاوه بر این بر اساس میزان موضوعی که انتخاب می کنید هزینه روزنامه رسمی آن نیز بعد از صدور آگهی تعیین می شود. هزینه های عنوان شده بر اساس تعرفه به روز اداره ثبت شرکت ها محاسبه خواهد شد که می توانید هم اکنون استعلام قیمت تغییر موضوع شرکت را از سایت ایلیا ثبت داشته باشید.
تفاوت تغییر موضوع شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود
آنچه که در تغییرات جدید شرکت های تجاری مشخص است وجود قوانین مشابه می باشد. اما این قوانین در جزئیات و در انجام برخی امور تفاوت های کوچکی با یکدیگر دارند در شرکت سهامی خاص صورتجلسه به امضاء هیئت رئیسه می رسد و در شرکت با مسئولیت محدود همه دارندگان سهم الشرکه باید صورتجلسه را امضاء کنند.
در شرکت سهامی خاص دو سوم دارندگان بیش از نیمی از سهام می توانند مجمع عمومی فوق العاده را برگذار کنند و در شرکت با مسئولیت محدود دو سوم دارندگان حداقل ۷۵ درصد از سهم الشرکه می توانند مجمع عمومی را به حداقل رسمیت برگذار نمایند.
در شرکت های سهامی خاص باید منشی جلسه صورتجلسه را تنظیم کند اما در شرکت با مسئولیت محدود رئیس هیئت مدیره این وظیفه را دارد. اما در بیشتر موارد تنظیم این دو صورتجلسه به یک صورت انجام می شود.
در پایان: هر آنچه که در خصوص ثبت تغییر موضوع شرکت لازم بود را رد این مطلب گرد آوری کرده ایم در صورتی که سوال یا نیازمند مشاوره بودید حتماً از تجربه و دانش متخصصان ثبتی و حقوقی ایلیا ثبت استفاده کنید.