در مقاله ذیل مطالبی در مورد ورود و خروج شریک گردآوری شده است مقاله را تا انتها بخوانید و چنانچه با هر سوال و موردی روبرو شدید می توانید با مشاوران و کارشناسان ثبت ایلیا تماس بگیرید.
ورود و خروج اعضاء در شرکت ها به دلایل خاصی صورت می گیرد که می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
در همه موسسات و شرکت ها اعم از تعاونی،تضامنی،مسئولیث محدود و…(به غیر از شرکت سهامی خاص) به هر دلیلی فرد یا افرادی تمایل به ادامه کار وهمکاری با شرکت رانداشته باشند در پی چند مرحله خروج ویا وارد کردن سرمایه انها صورت میگیرد.
سهامداران (شخص یا اشخاصی )که تمایل به خروج ویا کاهش سرمایه خود را دارند لزوما باید رضایت خودرا اعلام کنند و بدون رضایت کتبی آن شخص(امضا صورت جلسه و اوراق) بقیه اعضا انجام کار امکان پذیر نیست.
به محض ورود شخص جدید کلیه کارها ی مربوطه طی صورت جلسه مجمع انجام می شود که به دو شکل صورت میگیرد:
زمان ورود شریک جدید به شرکت باید نوع مبادله ی سرمایه ای بین شرکا مشخص گردد و این مبادله ممکن است به دو حالت صورت پذیرد:
در تعامل بودن شرکا ی قدیمی با شریک جدید که لزوما این مبادله بین اشخاص حقیقی میباشد.
مبادله شرکت با شریک جدید که این نوع مبادله ما بین شخص حقیقی(شریک جدید)با شخص حقوقی(شرکت) است که باعث بیشتر شدن سرمایه می شود که در حالت های متفاوتی قابل اجراست:
در بحث خروج شریک قبل ورود شریک باید نوع مبادله ی سرمایه بین شرکا تعیین شود:
در شرکت های تضامنی مطابق ماده 123 قانون تجارت هیچ یک از شرکا حق واگذاری سهم خود را به سایر شرکا بدون رضایت دیگری ندارند مگر به رضایت تمامی شرکا تا بتوانند از شرکت خارج شوند.
در شرکتهای تضامنی شخصیت واعتبار شرکا حائز اهمیت است ،و خارج شدن شریک در این نوع شرکتها کاری غیر عادی و نا معقول است،زیرا خارج شدن یکی از شرکا تاثیر به سزایی در روند فعالیت شرکت میتواند داشته باشد.
الف)دادن سرمایه از طریق شریک خروجی به شرکای دیگر و شریک جدید.
که این مبادله بین افراد حقیقی میباشد و ارزش ریالی کاری نداشته وفقط با ارزش دفتری سرمایه در ارتباط است که این امر ثبت میشود.
ب)اگر سهم الشرکه خروجی از محل دارایی های شرکت پرداخت شود:که در این معقوله مبادله بین اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی بوده که هم ارزش ریالی مبادله و هم ارزش دفتری دفتری سرمایه معیار ثبت حسابداری می باشد که میتوان به گونه های متفاوت باشد.
ورود و خروج شریک در این شرکتها به دو صورت است:
الف-ورود و خروج شرکا از طریق نقل و انتقال سهم الشرکه
ب)ورود و خروج سرمایه منوط به ورود و خروج شرکا ست
ضوابط و شرایط در موسسات غیر تجاری برای ورود و خروج شریک همانند مسولیت محدود است.