شرکتهای تعاونی در زمانهای تاسیس نیاز به هیئت موسس دارد . در اصل باید هیئت موسس با کلیه قوانین و مقررات تشکیل شدن تعاونی مسلط باشد . می توان در جهت داشتن اطلاعات کافی در کلاس های آموزشی یک روزه اداره کل تعاون شرکت نمایند . اعضا هیئت مدیره نباید از 3 نفر کمتر باشند . هیأت موسس باید حداکثر ظرف یک هفته از تاریخ تسلیم تقاضای شرکت تعاونی تشکیل شود.
وظایف هیأت موسس در شرکت تعاونی
در جهت تشکیل هیئت موسس الزامی است که ابتدا متقاضیانی که واجد شرایط قانونی هستند درخواست کاندید شدن را بدهند . سپس این اعضا باید برای تهیه طرح پیشنهادی، تعیین هیات مدیره و بازرس یا بازرسان، دعوت به عضویت افراد واجد شرایط، تنظیم اساسنامه منطبق بر قانون بخش تعاونی، تشکیل اولین مجمع عمومی عادی جهت تصویب اساسنامه و سایر وظایف مجمع عمومی عادی اقدامات لازم را بر عهده بگیرند.
اعضای هیأت موسس شرکت تعاونی باید در طرح پیشنهادی، ضرورت تشکیل شرکت تعاونی و ارائه دلایل توجیهی مبنی بر تناسب هدفهای تشکیل تعاونی با هدفها و برنامههای مصوب جمهوری اسلامی ایران را قید کنند. همچنین این هیأت موظفند تا تعداد و مشخصات داوطلبان، قید میزان سهم لازم التأدیه هر عضو، سوابق و مهارتهای آنان در موضوع تعاونی، میزان سرمایه ثابت و در گردش مورد نیاز طرح، نام شعبه صندوق تعاون برای افتتاح حسابهای شرکت تعاونی را تنظیم و سپس طبق فرم شماره ۱ تاسیس تعاونی، نماینده تامالاختیار شرکت را به اداره کل تعاون معرفی کنند.
مدارک لازم برای تشکیل هیأت موسس در شرکت تعاونی
برای تعیین هیأت موسس تعاونی به مدارک زیر نیاز است :
- مدارک شناسایی کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی و مدارک تحصیلی.
- ارائه کپی از کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم.
- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه.
الزامی است که اشخاص کارکنان رسمی و پیمانی دولت رونوشتی از حکم کارگزینی را ارائه دهند .در نتیجه اداره کل تعاون بعد از دریافت مدارک درخواست متقاضیان آنها را بررسی می نماید و بعد از گذشت 5 روز کاری نظر خود را اعلام می کند . در صورتی که مدارک تایید شوند نمونه اساسنامه و فرم های مورد نیاز برای تشکیل شرکت تعاونی،در اختیار هیأت موسس قرار می گیرد.
پس از اینکه با انتخاب اعضا هیأت موسس موافقت شد، آنها موظفند اقدامات زیر را انجام دهند :
- افتتاح حساب به نام شرکت تعاونی در حال تاسیس در نزد یکی از بانک ها.
- تشکیل اولین مجمع عمومی عادی شرکت تعاونی با دعوت از افراد واجد شرایط عضویت؛ هیأت موسس موظفند تا شرایط عضویت و مهلت پذیرش تقاضای عضویت این اشخاص در کلیات طرح و اساسنامه پیشنهادی، شماره و مشخصات حساب افتتاح شده و مبلغ لازم التأدیه هر یک از اعضاء با ذکر نحوه صدور آگهیهای بعدی را به آنها شرح دهند.
- هیأت موسس باید شرایط داوطلبان و نحوه عضویت و دریافت گواهی واریز وجه لازم التأدیه سهام آنها و صدور برگ اجازه ورود آنها را به اولین جلسه مجمع عمومی عادی بررسی کند.
- هیأت موسس موظف است تا سرمایه های غیرنقدی داوطلبان و واجدین شرایط عضویت در مجمع عمومی را از نظر مطابقت با طرح مورد نظر بررسی کند. این کار با کمک کارشناس رسمی دادگستری و انجام تشریفات قانونی لازم صورت می گیرد.
- اخذ مجوز فعالیت تعاونی در موضوع طرح پیشنهادی از مراجع ذی ربط، از دیگر وظایف اعضای هیأت موسس می باشد.
در جهت مطالعه بیشتر می توانید به مقاله مجمع عمومی موسس چیست مراجعه نماید .
در صورت مواجه شدن با هر سوال و یا موردی با مشاوران و کارشناسان ثبت ایلیا در ارتباط باشید.
پاسخ دادن به :
ارسال با تشکر از ارسال نظر . پس از تایید نظر شما درج خواهد شد