ثبت شرکت تضامنی برای مشاغل مختلفی قابل انجام است. دو یا چند نفر که مسئولیت تضامنی در خصوص شرکت دارند می توانند اقدام به ثبت شرکت تضامنی نمایند. شرکت تضامنی از بالاترین مسئولیت در بین شرکت های تجاری برخوردار است. از جمله مشاغلی که موظف به ثبت شرکت تضامنی هستند صرافی ها می باشند. البته می توان این شرکت را در موضوعات دیگر نیز ثبت کرد.
راهنمای کامل ثبت شرکت تضامنی
مانند هر شرکت تجاری شرکت تضامنی نیز باید در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری ثبت شود. برای شروع لازم است از حداقل شرایط و مسئولیت های قانونی که در این نوع شرکت وجود دارد اطلاع داشته باشید.
مهمترین موضوع رد انتخاب شریک است حداقل دو نفر برای ثبت این شرکت باید مشارکت داشته باشند و اسم شرکت از بین اسامی شرکاء انتخاب شود. اگر از اسم یک شریک استفاده می کنید باید از عنوان سایر شرکاء یا برداران یا الفاظی همانند این استفاده شود در غیر این صورت تنها مسئولیت برای شخصی خواهد بود که اسم او در نام شرکت عنوان می شود.
مسئولیت اعضاء شرکت تضامنی است یعنی هر یک از سهامداران فارغ از اینکه به چه میزان تعهد در شرکت قبول کرده اند در برابر بدهی های شرکت مسئولیت تام دارد؛ یعنی طلبکار می تواند از هر یک از شرکاء طلب کامل خود را درخواست دهد.
ویژگی دیگری که در زمان ثبت شرکت تضامنی باید مد نظر داشته باشید این است که مدیران این شرکت باید از شرکاء ضامن انتخاب شود مگر که همه شرکاء ضامن توافق به مدیریت شخصی خارج از شرکاء ضامن داشته باشند.
مدارک ثبت شرکت تضامنی
مدارکی که برای ثبت شرکت تضامنی باید به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری ارائه دهید شامل مدارک شناسایی همه اعضاء می باشد، در صورتی که موضوع فعالیت شرکت مانند موضوع صرافی باشد باید مجوز از ارگان زیربط ارائه دهید.
هر شرکت تجاری باید تحت اساسنامه ای ثبت شود بنابراین اساسنامه/ شرکت نامه و تقاضانامه برای ثبت شرکت تضامنی باید در دو نسخه تنظیم شود و به امضاء همه شرکاء ضامن برسد.
اسمی که برای شرکت تضامنی انتخاب می کنید که الزاماً نیز باید از اسم شرکاء باشد باید به ترتییب اولویت ارسال شود. در ثبت شرکت تضامنی باید قیش های واریزی تنظیم و ثبت شود. همه هیئت مدیره باید گوایه عدم سوء پیشینه دریافت کنند.
فیش های واریزی باید پرداخت و ارائه شود و صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره باید ارائه دهید.
مراحل ثبت شرکت تضامنی
- اگر موضوع فعالیت نیاز به اخذ مجوز دارد ابتدا باید مجوز را دریافت کنید و سایر مدارک مورد نیاز را تکمیل نمایید.
- سپس وارد سایت اداره ثبت شرکت ها شوید و در قسمت تاسیس شخصیت حقوقی نوع شرکت را تضامنی انتخاب کنید.
- در وارد کردن اطلاعات ثبتی ابتدا باید اطلاعات حوزه ثبتی شرکت و در گام های بعدی اسامی انتخابی، موضوع شرکت و اطلاعات اعضاء و …. را وارد نمایید. بعد از اینکه تمام گزینه های ستاره دار را به صورت صحیح کامل کردید ثبت نهایی را انجام دهید.
- طی ۷۲ ساعت اسم شرکت انتخاب می شود که با دریافت فرم انتخاب نام باید مدارک فیزیکی را به اداره ثبت شرکت ها پست کنید.
- طی ۱۴ روز کاری با توجه به شماره پیگیری در صورت صحت مدارک و تکمیل بودن آن پیش نویس آگهی ثبت شرکت تضامنی صادر خواهد شد.
- سپس باید رونوشت پیش نویس آگهی به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود تا اصل مدارک ثبتی را بتوانید دریافت کنید.
- در نهایت باید آگهی در روزنامه رسمی کشور انتشار یابد.
ثبت شرکت تضامنی صرافی
بیشترین درخواست ثبت شرکت تضامنی برای صرافی است. اما چگونه می توانید ثبت شرکت تضامنی صرافی داشته باشید؟ ابتدا باید مجوز مربوط برای تاسیس صرافی را از بانک مرکزی دریافت کنید. حداقل باید برای ثبت شرکت تضامنی صرافی ده میلیارد ریال سرمایه در نظر بگیرید. این سرمایه باید در ابتدا با حساب شرکت وارد شود. سپس می توانید درخواست ثبت شرکت تضامنی را سامانه ثبت شرکت ها داشته باشید. لازم به ذکر است شرکت های تضامنی صرافی باید تحت اساسنامه ای که بانک مرکزی ارائه می دهد تاسیس شوند.
مزایای ثبت شرکت تضامنی
مهمترین مزیت ثبت شرکت تضامنی مسئولیتی است که شرکاء دارند و این باعث اعتبار بالای این نوع شرکت شده است به نوعی که هیچ شرکت یا شخصی فرصت همکاری با چنین شرکتی را رد نخواهد کرد. شما می توانید از سایر مزایای ثبت شرکت تضامنی مانند دریافت برخی تسهیلات بانکی و شرکت در مناقصات و مزایدات نیز می توانید شرکت کنید.
از دیگر مزایای ثبت شرکت تضامنی قابل استعلام بودن آن است. لازم به ذکر است تاسیس شرکت تضامنی از سایر مزایای شرکت تجاری نیز برخوردار می باشد.
جمع بندی: ثبت شرکت تضامنی به دلیل قواعد خاصی که دارد برای برخی مشاغل اجباری است. مثلاً برای ثبت صرافی لازم است شرکت تضامنی ثبت کنند. با توجه به آخرین آئین نامه می توانید اقدامات ثبتی انجام دهید. مشاوره تخصصی ثبت شرکت تضامنی را از مشاوران ما دریافت کنید.