به هر دلیلی که می خواهید طرح توجیهی تنظیم کنید و نیاز به این نوع طرح دارید پیشنهاد می کنیم همراه ما در این مطلب باشید. طرح توجیهی در زمینه های مختلف و برای هر کسب و کار تازه تاسیسی لازم است.
این طرح برای دریافت مجوزات و استاندارد ها و مهمتر از همه تسهیلات لازم کاربرد دارد. همچنین در اینترنت نمونه های زیادی از طرح های توجیهی وجود دارد که می تواند مبنای خوبی برای تنظیم طرح توجیهی باشد.
طرح توجیهی چیست ؟
طرح توجیهی که به آن طرح امکان سنجی نیز گفته می شود در خصوص فعالیتی که می خواهید داشته باشید شرح کاملی را ارائه می دهد. در واقع این نوع طرح به کلیه مطالعات و محاسباتی که برای یک ایده انجام می شود. یعنی در طرح توجیهی یک ایده به طور کامل بررسی می شود و در خصوص آن توضیح داده می شود و در نهایت به این می پردازد که چه میزان امکان وجود دارد که این طرح را عملی کنید.
در واقعا همان طور که از نام آن پیداست توجیهی است برای اجرای یک طرح، ارائه طرح توجیهی برای اخذ وام و تسهیلات وامی، برای اجرای برخی پروژه ها الزامی است.
لزوم تنظیم طرح توجیهی
تا وقتی که ایده ای در ذهن دارید نمی توانید به بانک ها یا سرمایه گذاران یا سازمان هایی صادر کننده مجوز را مجاب کنید که تایید لازم برای اجرای طرح شما را بدهند. از این رو طرح توجیهی صفر تا صد ایده ای که در ذهنتان وجود دارد را بیان می کند.
همین موضوع لزوم تنظیم طرح توجیهی را بیشتر می کند از این رو به هر سازمانی که بخواهید برای هر کاری در جهت اجرای ایده خود مراجعه کنید از شمات طرح توجیهی می خواهند که همین موضوع دلیل بر لزوم تنظیم طرح توجیهی است.
طرح توجیهی چه کاربردی دارد ؟
طرح توجیهی برای دریافت مجوز و اخذ وام لازم است. در صورتی که طرح توجیهی و امکان سنجی اطلاعات انجام شده توجیه پذیر باشد. سازمان صمت مجوز احداث و امتیاز های دولتی برای راه اندازی اعم از تهیه مواد اولیه تا صدور پروانه و مجوز و نیز خرید زمین در شهرک های صنعتی را صادر می کند.
کاربرد دیگر طرح توجیهی زمانی است که تمام پول راه اندازی و احداث کارگاه یا کارخانه را نداشته باشید در این صورت می توانید با این روش از بانک های خصوصی و دولتی وام دریافت کنید یا سرمایه گذارانی که به دنبال فرصت سرمایه گذاری هستند را مجاب به سرمایه گذاری در ایده ای که طرح توجیهی آن تنظیم شده است کنید.
نمونه طرح توجیهی
طرح توجیهی باید از موارد زیر برخوردار باشد.
- تعریف طرح
- طرح کسب و کار نشان چیست.
- هدف طرح
- مزیت طرح برای صاحب طرح نیز حمایت کننده مالی آن
- اجرای یک طرح باید کاملا مشخص باشد.
- اهمیت پروسه باید به طور کامل شرح داده شود.
- برنامه کاری شرکت را تعیین کنید.
- فهرستی از برنامه کاری شرکت باید در طرح توجیهی قید کنید.
- خلاصه ای از طرح را باید در این مرحله ارائه دهید.
- فناوری که برای تولید محصول یا خدمات قرار است به کار گیرید باید در طرح به صورت کامل شرح دهید.
- تشریح مدل کسب و کار نیز یعنی کالایی که قرار است ارائه شود تا چه میزان برای افراد جامعه لازم است و چه مزیت و کارایی دارد.
- جدولی برای ابزار ترسیم مدل کسب و کار خود ارائه دهید.
- باید به صورت کامل بازار مطالعه شود و بررسی بازار محصول و کسب و کار در طرح توجیهی کاملاً با منابع تحقیقی ارائه شود که از ابزار های مختلفی در خصوص این بخش استفاده می شود.
- به طور کامل باید برنامه اجرایی و سازمانی تعریف شود.
- در این بخش باید برنامه ریزی و توجیه مالی طرح صورت گیرد. در این بخش ارزش مالی طرح برآورد خواهد شد، سرمایه مورد نیاز و نحوه تامیین آن باید مشخص باشد. هزینه تولید سالانه باید براورد شود، ت.جیه در آمدی آن باید بررسی شود، تحلیل حساسیت مالی طرح و حد ضرر آن نیز باید برآورد شود.
- جدول ظرفیت تولید در طی ۵ سال برای هر محصول مشخص خواهد شد.
- محل اجرای طرح (یعنی جدول هزینه راه اندازی محل و میزان زمینی که برای آن لازم است در طرح توجیهی قید خواهد شد.
- ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز طرح مشخص خواهد شد.
- تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی مورد نیاز باید تعیین شود و هزینه و قیمت و تعداد آن در طرح توجیهی قید شود.
- اثاث و لوازم اداری باید تعیین کنید.
- وسائل نقلیه مورد نیاز به تعداد و هزینه های مالی باید قید شود.
- هزینه ها قبل از بهره برداری باشد مشخص شود و مواردی از قبیل هزینه های بانکی، تولید نمونه های اولیه و هزینه اخذ مجوز های قانونی و غیره باید در طرح توجیهی ذکر شود.
- سرمایه در گردش (منظور سرمایه ای است که هر ماهه یا به مدت
- جدولی تحت عنوان جدول سرمایه گذاری طرح تنظیم کنید و تمام جزئیات مربوط به طرح را به صورت خلاصه در این جدول وارد کنید.
- جداول مربوط به هزینه های مربوط به طرح را ارائه دهید.
- برآورد مصرف و هزینه انرژی و سوخت یایانه را به صوت تقریبی باید محاسبه کنید.
- بررسی های مالی اعم از هزینه تولید تا در آمد سالانه و پیش بینی عملکرد سود را باید محاسبه کنید.
- میزان ریسک کسب و کار را نیز باید ارزیابی کنید.
- برنامه تحت عنوان برنامه اقدام و زمان بندی باید در جدولی در طی هر شش ما برآورد کرده و عنوان کنید.
- ضمائم مربوط به طرح توجیهی را نیز باید ارائه دهید.
کلیه این موارد بخش های مختلف یک طرح توجیهی است که بر اساس کسب و کار های گوناگون باید توسط کارشناسان مختلف ارزیابی طرح های توجیهی برآورد شود.
مزیت طرح توجیهی چیست ؟
وقتی کسی بخواهد یک مغازه کوچک راه اندازی کند که ریسک آن به نسبت کم است همه جوانب را مورد بررسی قرار می دهد تصور کنید راه اندازی یک واحد صنعتی یا تجاری به چه صورت می تواند باشد در هر حال باید تمام جوانب و اوضاع را بسنجید مزیت طرح توجیهی این است که اگر به درستی تنظیم شده باشد با اطمینان خاطر می توانید سرمایه خود را برای کسب و کاری که در نظر دارید برای اجرای طرح با ریسک کمتری در میان بگذارید.
اهداف طرح توجیهی چیست ؟
- با طرح توجیهی می توان از دانش فنی و کارآمد و تکنولوژی های برتر روز دنیا استفاده کرد.
- در راستای توسعه طرح های سرمایه گذاری حرکت رو به جلویی می توان داشت.
- از امکانات و پتانسیل های موجود می توان برخوردار شد و از پتانسیل های بلقوه را برای بهره وری بهتر می توان ارتقاء داد.
- پروژه ها در کمترین زمان با کیفیت بالایی انجام خواهند شد.
- فضای اشتغال زایی و جذب نیرو های متعهد به کار انجام خواهد شد.
در نهایت: این مطلب برای راه نمایی شما برای تنظیم طرح توجیهی بود. از آنجایی که طرح توجیهی باید جامع و کامل باشد تا پذیرفته شود در غیر این صورت رد خواهد شد. پیشنهاد می کنیم حتماً در این زمینه با کارشناسان و متخصصان ما در ثبت ایلیا تماس حاصل کنید.