هلدینگ به معنی زنجیره تأمین و پشتیبانی است و ثبت شرکت هلدینگ به مجموعه شرکت هایی گفته می شود که در یک راستا فعالیت دارند. زمانی که شرکت اصلی بخواهد شرکت های زیر مجموع دیگری داشته باشد باید یک سری شرایط و مراحلی را انجام دهد. تأسیس شرکت هلدینگی منوط به داشتن شرایط خاصی است و تحت موارد خاص می توانید این شرکت را تأمین کنید. ما در ادامه به شما خواهیم گفت چگونه می توان شرکت هلدینگی ایجاد کرد.
شرکت هلدینگی چیست ؟
هر گاه یک شرکت در راستای فعالیت خود یا در زمینه های دیگر بخواهد شرکت های زیر مجموع تاسیس کند که بیش از نصف سهام شرکت برای شرکت اصلی باشد به مجموعه شرکت ها شرکت هایی هلدینگی گفته می شود.
شرکت اصلی در شرکت های زیر مجموع دارای نماینده است، بنابراین نماینده در شرکت زیر مجموع در هیئت مدیره عضو می باشد. هر یک از شرکت های هلدینگی به طور مستقل فعالیت دارند. شرکت های زیر مجموع تحت نظارت شرکت هلدینگی هستند. اصولاً این شرکت ها تحت عنوان سهامی ثبت می شوند و تابع قوانین کلی ثبت شرکت ها می باشند.
اگر می خواهید از عنوان هلدینگ در نام شرکت استفاده شود لازم است از شرایط خاصی برخوردار باشید و مجوز تاسیس شرکت هلدینگی را استفاده کنید. پیشنهاد می کنم ادامه این مطلب را از دست ندهید.
نحوه تشکیل شرکت هلدینگی
شما می توانید به راحتی شرکت خود را تبدیل به یک شرکت هلدینگی کنید فقط باید بدانید برای تاسیس هلدینگ باید از چه شرایطی برخوردار باشید. شما می توانید از مشاوره های رایگان برخوردار شوید.
- هدف از تاسیس هلدینگ باید مشخص باشد. می توان چندین شرکت ثبت کرد و هر شرکت زیر مجموع شرکت دیگری باشد، اما نمی توان بدون هدف گذاری نتیجه ای از تاسیس شرکت هلدینگی دریافت کرد. اگر عملکردی هدفمند داشته باشید عملکرد مثبت داشته باشید.
- نکته بعدی در نحوه ثبت شرکت هلدینگ میزان سرمایه شرکت است که سرمایه حداقلی ۵۰ میلیارد ریال حداقل باید باشد. سرمایه بالا برای شرکت های هلدینگی اهمیت به سزایی دارد، زیرا سرمایه گذار شرکت های زیر مجموع خود می باشد.
- ثبت شرکت سهامی عام به عنوان شرکت مادر باید ثبت شود که تاسیس آن نیاز به تأمین سرمایه دارد. بنابراین قبل از اینکه شرکت هلدینگی تاسیس کنید باید سرمایه مشخصی را تامین کنید و پذیره نویسی سهام آن را نیز انجام دهید بنابراین باید از پس هزینه مربوطه بتوانید بر بیایید.
- یکی از مهمترین موارد برای راه اندازی و ثبت شرکت هلدینگی تکمیل بودن مدارک مربوطه است که در رابطه با آن در ادامه مدارکی که لازم است را ذکر خواهیم کرد. عدم تکمیل نبودن مدارک یعنی عدم تحقق روند ثبت شرکت هلدینگی است.
- مرجع ثبت شرکت هلدینگی نیز اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری است و برای ثبت شرکت هلدینگی باید مدارک و درخواست ثبت توسط کارشناسان رسیدگی شود. اگر نقصی در پرونده و مدارک وجود نداشته باشد اجازه ثبت شرکت هلدینگی را خواهید داشت.
مزایا و معایب ثبت شرکت هلدینگی
تاسیس شرکت هلدینگی مزیت های فراوانی دارد که در ادامه عنوان خواهیم کرد هر یک از این مزایا می تواند دلیلی باشد که بخواهید شرکت هلدینگی تاسیس کنید.
- بازپرداخت مبلغ وام برای شرکت هلدینگی توسط شرکت های زیر مجموع انجام می شود. بنابراین در صورت دارایی شرکت هیچ گاه به مشکل بر نخواهید خورد.
- مجموع شرکت های هلدینگی می توانند تابع قوانین مشترکی باشند و سیاست یکپارچه ای را در این خصوص می توان در نظر گرفت.
- عملاً با تاسیس شرکت هلدینگی ریسک کمتری را ایجاد می کنید.
- به دلیل شرکت های زیادی که در این نوع شرکت وجود دارد می توان برای هر شرکتی فعالیتی تخصصی زیر مجموع و مرتبط با موضوع هلدینگ را در نظر داشت از این رو بابت نیاز های مشابه شرکت های زیر مجموع می تواند نیاز مشتری را تأمین کرد.
- این نوع شرکت ها فرصت های زیادی در بازار های جهانی دارند.
- در این نوع شرکت ها تقسیم بندی فعالیت انجام می شود و هر شرکت در بخشی از موضوع همکاری خواهد داشت از این رو خروجی بهتری از نظر زمانی خواهد داشت.
- شرکت ها زیر مجموع تحت حمایت شرکت اصلی هستند و از حمایت و مدیریت شرکت مادر برخوردار هستند.
هر چقدر یک مجموعه بزرگ تر شود مشکلات آن نیز بزرگتر می شود بنابراین این می تواند بزرگترین معایب شرکت هلدینگی مطرح کرد که در صورت مدیریت درست و رعایت مقررات ثبتی می توانید از بروز چنین مواردی پیش گیری کنید.
مدارک لازم برای ثبت شرکت هلدینگی
- شرکت مادر باید آگهی تاسیس خود را به همراه آخرین آگهی تغییرات ارائه دهد.
- صدور سند اجازه شرکت مادر
- سهامداران حقیقی نیز باید مدارک شناسایی خود را ارائه دهند.
- هیئت مدیره باید مدارک شناسایی خود را ارائه دهند.
- مدارک شناسایی نماینده شرکت حقوقی مادر نیز باید ارائه شود و برگه نمایندگی خود از سوی شرکت اصلی را ارائه دهد.
- اسناد ثبتی برای شرکت زیر مجموع باید تنظیم و به امضاء شرکاء شرکت برسد.
مراحل ثبت شرکت هلدینگی
- ابتدا باید مجوز مربوط به ثبت شرکت هلدینگ را دریافت کنید. (البته اگر می خواهید اسم هلدینگ را در اسم شرکت عنوان کنید.)
- درخواست ثبت شرکت هلدینگی را باید با فرم تقاضا پر کنید و پرسشنامه ای که مشخصات شرکت تقاضا کننده را می خواهد تکمیل کنید بعد از تکمیل مدارک مورد نظر باید این مدارک به نهاد های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال شود.
- سازمان بورس مدارک را بررسی می کند و در صورت تاییدیه های لازم و داشتن شرایط کافی اجازه ثبت شرکت هلدینگ را صادر می کند.
- سپس از طریق سامانه ثبت شرکت ها می توانید برای ثبت شرکت هلدینگی و تغییرات لازم برای تبدیل آن اقدام کنید.
شرایط دریافت مجوز هلدینگ
شرایط دریافت هلدینگ بسته به سرمایه ای که تأمین کرده اید اعتبار گذاری می شود و در صورتی که تمامی مدارک لازم را داشته باشید اجازه ثبت شرکت هلدینگ را خواهید داشت.
سخن آخری: تاسیس شرکت هلدینگ را با راهنمایی مشاور در سرییع ترین زمان و با شرایط بهتر انجام دهید. برای تحقق آن کارشناسان و وکلاء متخصص ما برای ثبت انواع هلدینگ گروه ثبتی ایلیا پاسخگو هستند. می توانید با شماره های قرار گرفته در سایت یا چت آنلاین سایت ایلیا تماس برقرار کنید.