موسسه غیر تجاری همان طور که از نامش پیداست بک شخصیت حقوقی در اموری است که تجاری محسوب نمی شوند. مثلاً موضوعاتی از قبیل: آموزش، زمینه های حقوقی، خیریه برخی از موضوعاتی هستند که برای تاسیس شخصیت حقوقی تنها می توانند از عنوان ثبت موسسه استفاده کنند.
ثبت موسسه غیر تجاری در مرجع ثبت شرکت ها و با روند مشابه ثبت شرکت صورت می گیرد اما نکات و شرایط خاص خود را نیز دارد که در ادامه در خصوص آن توضیح خواهیم داد.
شرایط ثبت موسسه چیست ؟
برای ثبت موسسه شما باید حداقل دو شریک داشته باشید. حداقل سرمایه ای که شرکاء تحت عنوان سهم الشرکه در شرکت می آورند ۱۰۰۰۰۰۰ ریال است. این سرمایه حداقلی است و می توان از این بالا تر نیز سرمایه تعیین کرد.
موسسه با مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره ثبت می شود. هیئت مدیره و مدیر عامل را می توان خارج از شرکاء ثبت کرد. هر شریک به اندازه سهم الشرکه ایی که در شرکت دارد از سود و زیان شرکت برخوردار می شود.
سامانه ثبت موسسه
ثبت موسسه نیز همانند ثبت شرکت به صورت اینترنتی انجام می شود و در سامانه irsherkst.ssaa.ir می توانید درخواست ثبت شرکت را بدهید. ثبت نام در این سامانه مرحله ای است و در هر مرحله اطلاعات وارده، به گام بعدی وارد شوید. توجه داشته باشید تمام گزینه های ستاره دار را در سامانه تکمیل کنید.
مراحل ثبت موسسه
- ابتدا باید مشاوره کامل در خصوص ثبت موسسه دریافت کنید زیرا روند ثبت برخی موسسات با هم متفاوت است و روند ثبتی هر یک شرایط متفاوتی دارند از این رو مشاوره قبل از ثبت به شما کمک می کند در کمترین زمان اقدام به ثبت موسسه کنید.
- مرحله بعدی ثبت نام در سامانه ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری است. همان طور که می دانید مرجع ثبت شرکت اداره ثبت شرکت هاست این اداره همچنین خدمات ثبتی موسسات را نیز ارائه می دهد و در زمان تشکیل شخصیت حقوقی باید عنوان موسسه را انتخاب کنید. با تکمیل گام های ثبت موسسه ثبت نهایی را انجام دهید تا بررسی ثبت موسسه انجام شود و نام شرکت انتخاب شود.
- با انتخاب نام موسسه مدارک را فوراً به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری مرجع آدرس ثبتی شرکت پست نمایید.
- در نهایت پیش نویس آگهی صادر می شود که این پیش نویس باید دریافت شود و به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری جهت دریافت اصل مدارک ارائه دهید.
- در نهایت بر اساس شماره مکانیزه ای که روی آگهی درج شده است به سایت روزنامه رسمی روید و هزینه روزنامه ثبت شرکت را انتشار دهید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت موسسه
مدارکی که برای ثبت موسسه باید به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری باید پست کنید. این مدارک عبارت است از:
- اساسنامه بر اساس تیپ خاص موسسه
- شرکت نامه و اظهارنامه که هر دو باید به امضاء شرکاء موسسه رسیده باشد.
- صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و صورتجلسه هیئت مدیره که هر دو باید در دو نسخه با امضاء شرکاء ارائه شود.
- کپی شناسنامه و کارت ملی همه شرکا و مدیران باید ارائه شود.
- مدرک تحصیلی و کارت پایان خدمت برای موسسات دارای مجوز که سازمان صادر کننده مجوز بر اساس شرایط صدور مجوز گاهاً به عنوان مدرک ثبت موسسه می خواهد ارائه دهد.
- وکالت نامه در صورت داشتن وکیل
نکات کلیدی در ثبت موسسه
- حتماً موضوع را بررسی کنید تا در صورت نیاز به مجوز ابتدا نامه مجوز را دریافت کنید.
- موسسه غیر تجاری در موضوعات غیر تجاری قابل ثبت است از این رو در مواردی مانند واردات و صادرات نمی توانید اقدام به ثبت آن کنید.
- اشخاصی که دارای سوء سابقه کیفری هستند نمی توانند مجوز مربوط به ثبت موسسه را دریافت کنند.
- افرادی که در شرکت ها یا سازمان های دولتی استخدام هستند در موسسات غیر تجاری نمی توانند سمت دریافت کنند.
- در موسساتی که نیاز به اخذ مجوز است مانند ثبت موسسه حقوقی حتماً باید از آخرین آیین نامه های مربوطه سازمان صادر کننده مجوز برای ثبت موسسه اقدام کنید و قوانین تجارتی در این رابطه ارجعیت دارند.
- نوع موسسه باید مشخص باشد تا بر اساس آن تیپ اساسنامه مشخص و تنظیم شود.
- روند ثبتی موسسه غیر تجاری تا حد زیادی به شرکت های با مسئولیت محدود مشابه هستند.
- هیئت مدیره موسسه را می توانید از بین شرکاء یا خارج از شرکاء انتخاب شود.
انواع ثبت موسسه غیر تجاری
موسسات غیر تجاری را می توانید در دو نوع انتفاعی و غیر انتفاعی تقسیم کرد. ثبت موسسه غیر تجاری انتفاعی و ثبت موسسه غیر تجاری انتفاعی دارای قوانین مشترک می باشد و تقریبا هر دو نوع موسسه با روال مشتری قابل ثبت می باشد.
برای ثبت موسسه انتفاعی متقاضی باید دو یا چند نفر را با تعیین سرمایه اولیه مشخص کنید. در این نوع موسسات هیئت مدیره از منافع شرکت برخوردار می شوند. این نوع موسسه را در موضوعات مختلف خدماتی ارائه دهید.
ثبت موسسه غیر انتفاعی در مواردی است که موسسه در موضوعاتی فعالیت دارد که منافع عمومی را دنبال می کند. در این نوع موسسات شرکاء به دنبال منافع شخصی نیستند. موسسات غیر انتفاعی عموماً در امور خیریه ثبت می شود و این نوع موسسات نیاز به اخذ مجوز دارد.
هزینه ثبت موسسه غیر تجاری
هزینه ثبت موسسه در چند مرحله پرداخت می شود مرحله اول حق ثبت است که بر اساس میزان سرمایه و نوع موسسه تعیین می شود. هزینه ابطال تمبر نیز بسته به سرمایه موسسه دارد. هزینه روزنامه و هزینه های جاری برای ثبت شرکت نیز بر اساس تعرفه سازمان مشخص خواهد شد.
زمان ثبت موسسه
زمان مربوط به ثبت موسسه بر اساس شرایط قانونی متفاوت است و به طور معمول ۳ الی ۵ روز زمان ثبت موسسه می باشد. این زمان تقریبی است و بر اساس روال اداری در اداره ثبت شرکت ها متفاوت می باشد.
زمان ثبت موسساتی که نیاز به اخذ مجوز دارد بسته به نوع مجوزی که می خواهند دریافت کنند متفاوت است و زمانی را باید صرف دریافت مجوز کنند اما روال اداری در اداره ثبت شرکت ها بیشتر از ۵ روز نخواهد بود.
مجوز ثبت موسسه
ثبت موسسه به صورت قانونی نیاز به اخذ مجوز ندارد اما قوانین تکمیلی که در این راستا ایجاد شده اند اجازه ثبت موسسه در برخی موضوعات را بدون اخذ مجوز نمی دهند. موضوع فعالیت اگر در زمینه هایی باشد که مربوط به آموزش یا حقوقی یا مواردی باشد که نیاز به اخذ مجوز داشته باشد ابتدا باید نامه مجوز نامه مربوطه را دریافت کنید.
جمع بندی: مشاوره ثبت موسسه را هم اکنون رایگان دریافت کنید. ثبت موسسه در مجتمع حقوقی ایلیا در کمترین زمان و با حداقل مبلغ حق الوکاله انجام می شود. شما می توانید به صورت تلفنی و غیر حضوری مشاوره کامل دریافت کنید.