از ملزومات هر کسب و کاری داشتن مجوز است. اخذ جواز تاسیس بهین یاب در مواردی امکان پذیر است که متقاضی بخواهد بعد از راه اندازی پروانه بهره برداری دریافت کند. جواز تاسیس یک مجوز ابتدایی برای راه اندازی واحد صنعتی یا تجاری یا معدنی است که دارنده آن می تواند از مزایا و امکانات سازمان صنعت معدن و تجارت استفاده نماید. مشاغلی که زیر مجموع وزارت صمت نباشند نمی توانند این مجوز را دریافت کنند.
از جمله مزیت دریافت این مجوز خرید زمین در شهرک های صنعتی می باشد. وزارت صمت سامانه رسمی به نام بهین یاب را برای ثبت نام اینترنتی اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت کاربرد دارد.
سامانه جواز تاسیس چیست ؟
سامانه جواز تاسیس به نام بهین یاب برای ثبت نام های اینترنتی مرتبط با وزارت صمت می باشد که یکی از خدمات اصلی این سامانه ثبت نام و پیگیری جواز تاسیس می باشد. بنابرین با ثبت نام در این سامانه می توانید از خدمات مختلف آن از جمله ثبت نام برای صدور جواز تاسیس اقدام نمایید.
سامانه جواز تاسیس یا سامانه اینترنتی بهین یاب توسط کارشناسان و متخصصان مربوطه انجام می شود. بنابراین زمانی که ثبت نام درخواست صدور مجوز تاسیس را در سامانه ثبت می کنید این درخواست توسط کارشناسان وزارت صمت بررسی می شود و در صورت ارائه مدارک و تکمیل بودن روند ثبت نام مجوز تاسیس صادر می شود.
صدور اخذ جواز تاسیس بهین یاب
برای صدور مجوز تاسیس باید کارشناسان سازمان ثبت ابتدا تکمیل بودن مدارک و صحت اطلاعات را بررسی نمایند. اگر مدارک ارائه شده کامل باشد و درخواست بدون نقض ثبت شده باشد ابلاغ تایید کارشناسی به حساب کاربری متقاضی ابلاغ می شود. در صورتی که درخواست با نقص رو به رو شود باید بعد از ابلاغ رفع نقص مدارک و روند ثبت نام را انجام دهید.
زمانی مجوز تاسیس صادر می شود که اصل مدارک نیز به دفتر استانی وزارت صنعت، معدن، تجارت ارائه شود. البته لازم به ذکر است که بعد از دریافت تاییدیه سامانه ای می توانید مدارک را به دفتر سازمان صمت در استان مربوطه ارائه دهید.
مراحل و شرایط اخذ جواز تاسیس
مراحل دریافت جواز تاسیس
- تکمیل مدارک
- ثبت نام در سایت بهین یاب
- ثبت درخواست اخذ جواز تاسیس در بهین یاب
- پیگیری درخواست از سوی کارشناسان وزارت صمت
- تایید درخواست سامانه ای
- ارائه مدارک به دفتر وزارت صمت در استان مورد تقاضای متقاضی
- دریافت جواز تاسیس با موضوع مربوطه با مدت اعتبار به نام متقاضی
مدارک لازم برای اخذ جواز تاسیس
مدارک بر اساس شخصیت حقیقی یا حقوقی متقاضی متفاوت است. اشخاص حقیقی یا کسب و کار های شخصی باید برای ثبت نام جو.از تاسیس کپی شناسنامه و کارت ملی خود را به همراه موضوع فعالیت و شهرک صنعتی مورد تقاضا برای صدور جواز تاسیس اعلام نمایند.
اشخاص حقوقی نیز باید کپی شناسنامه و کارت ملی مدیران شرکت را به همراه شماره تماس و آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات شرکت به همراه مدارک و شماره تماس میر عامل شرکت ثبت نام جواز تاسیس را انجام دهید. علاوه بر این مدارک ثبتی شرکت از جمله اساسنامه و شرکت نامه و اظهارنامه نیز باید با سایر مدارک همراه با مهر شرکت ارائه شود.
مدت اعتبار و زمان اخذ جواز تاسیس
اعتبار جواز تاسیس یک ساله می باشد و طی یک سال می بایست مقدمات تاسیس واحد صنعتی یا تجاری را فراهم نمایید. در صورتی که طی یک سال در زمین صنعتی نتوانید سوله ییا ماشین آلات صنعتی و مقدمات تولید و بهره برداری از واحد صنعتی را فراهم کنید می توانید مجدد تمدید اعتبار جواز تاسیس را انجام دهید.
زمان لازم برای اخذ جواز تاسیس از زمان تکمیل مدارک طی ۳۵ الی ۴۵ روز انجام خواهد شد. البته این زمان در صورتی است که تمامی مراحل را بدون نقص پیش بروید.
هزینه اخذ جواز تاسیس
ثبت نام سامانه ای و درخواست صدور جواز تاسیس هزینه ای در بر ندارد اما صدور مجوز و تشکیل پرونده در اداره منوط به پرداخت های دولتی است. این پرداخت های دولتی و هزینه حق الوکاله وکیل هر ساله بر اساس نرخ های دولتی افزایش میابد که می توانید برای اطلاع دقیق از هزینه ها با کارشناسان ایلیا ثبت تماس حاصل نمایید.
مزایای اخذ جواز تاسیس
دارندگان جواز تاسیس می توانند از برخی مزایای وزارت صمت یا خارج از آن برخوردار شوند که برخی از این مزایا عبارت است از:
- امکان خرید زمین در شهرک های صنعتی
- امکان دریافت وام و تسهیلات برای راه اندازی واحد صنعتی یا تولیدی
- دارندگان جواز تاسیس می توانند برای ثبت برند اقدام کنند
- دارنده جواز تاسیس امکان دریافت ایران کد محصولات را دارند.
- این جواز امکان صدور پروانه تولید برای متقاضی را فراهم می کند.
- از امتیاز این جواز می توان برای خدمات مربوط به وزارت صمت اقدام نمایید.
- می توانید انواع استاندارد های داخلی یا خارجی برای واحد صنعتی یا تولیدی را دریافت کنید.
- امکان شرکت در نمایشگاه های دخلی و بین المللی برای متقاضی فراهم می باشد.
تفاوت جواز تاسیس بهین یاب با جواز تاسیس جهاد کشاورزی
بر اساس موضوع شرکت جواز تاسیس بهین یاب با جهاد کشاورزی تفاوت دارد. جهاد کشاورزی نیز در خصوص مشاغب خانگی و موضوعات مربوط به کشاورزی و دامداری و سایر موضوعات از این قبیل جواز تاسیس صادر می کند اما موضوعاتی که در زیمنه تولیدی و صنعتی و تجاری و معدنی می باشند باید از بهین یاب برای اخذ جواز تاسیس اقدام کنید.
همان طور که پیش از این عنوان کردیم سامانه بهین یاب زیر مجموع وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت می باشد. پروانه بهره برداری بعد از راه اندازی و تکمیل واحد تجاری در مرحله بهره برداری با برآورد میزان تولید و ظرفیت آن جواز تاسیس به پروانه بهره برداری تبدیل خواهد شد.
سخن آخر: تلاش ما در تدوین این مطلب بر این بود که بتوانید شرایط و قوانین به روز در خصوص مجوز تاسیس را به شما ابلاغ کنیم. لذا دریافت این مجوز در کمترین زمان توسط کارشناسان و وکلاء ایلیا ثبت انجام می شود. در صورتی که سوال یا نقصی در پرونده اخذ جواز تاسیس دارید به کارشناسان و متخصصان ما تماس حاصل نمایید.