قرارداد صلح نامه انتقال اموال

فهرست مطالب
قرارداد صلح نامه انتقال اموال

صلح قراردادی است دو جانبه بین مصالح و متصالح، که مصالح انتقال دهنده صلح و متصالح انتقال گیرنده صلح، این قرارداد را ما بین خود منعقد می کنند. در عقد صلح قانون مقررات خاصی را تعیین نکرده است و منعقد کنندگان صلح در تنظیم آن آزاد هستند. از این رو عقد صلح می تواند در مقابل عوض یا بدون عوض باشد.

قرارداد صلح باید حتماً در دفتر خانه ثبت شود اما قبل از مراجعه به دفتر خانه لازم است طرفین قرارداد اقدام به تنظیم این قرارداد نمایند. قرارداد صلح ممکن است برای اموال منقول یا غیر منقول و در خصوص سهام شرکت ها تنظیم شوند  در ادامه چند نمونه از قرارداد صلح نامه انتقال اموال غیر منقول، منقول و سهام را خواهید خواند با ما همراه باشید.

نمونه قرارداد صلح نامه انتقال اموال غیر منقول

نمونه قرارداد صلح نامه انتقال اموال غیر منقول
نمونه قرارداد صلح نامه انتقال اموال غیر منقول

ماده ۱: مصالح (طرف اول قرارداد)

انتقال دهنده صلح: …………………………………. فرزند ………………… به شماره ملی …………………………. به آدرس: …………………………………………………………………………………………………………………………………. .

ماده ۲: متصالح (طرف دوم قرارداد)

انتقال گیرنده صلح: ……………………………………….. فرزند …………………… به شماره ملی ………………………. به آدرس: ……………………………………………………………………………………………………………………………….. .

ماده ۳: مال الصلح (مورد صلح)

مورد صلح: شش دانگ مالکیت عرصه و اعیان یک باب مغازه به متراژ …………….. متر مربع به پلاک ثبتی …………………………. به آدرس ………………………………………………….. (فاقد سرقفلی) متعلق به انتقال دهنده (مصالح) آقا/ خانم: ………………………….. با کلیه توابع و ملحقات و آنچه که در سند مالکیت عنوان شده اعم از عرصه و اعیان ملک به همراه انشعابات برق و آب و گاز و تلفن منصوب در ملک که بر اساس این صلح نامه کلیه حقوق ناشی از مالکیت مورد صلح به متصالح: آقا/ خانم: ………………………. واگذار می شود. بر اساس این صلح نامه طرفین قرارداد باید به دفتر اسناد رسمی جهت انتقال سند مراجعه نمایید.

ماده ۴: مبلغ قرارداد

مبلغ …………………………….. هزار ریال وجه رایج که تماماً نقداً بنا به اقرار به مصالح تسلیم و تادیه گردید.

نکته لازم به ذکر در خصوص مبلغ قرارداد این است که عقد صلح یک نوع عقد مجانی است این بدان معنی است که شرط عوض در خصوص آن کاربرد ندارد. بنابراین لازم نیست در مقابل صلح مبلغی پرداخت شود یا اگر مبلغ کم باشد هیچ گونه تداخلی با عقد صلح نخواهد داشت. بنابراین اگر عقد صلح با یک مبلغ کم یا حتی بدون عوض یا عوض غیر مادی معامله شود به صحت و درستی آن نمی توان ایراد گرفت.

ماده ۵: شرایط ضمن عقد قرارداد صلح

بند 1_5: مصالح یا صلح کننده کلیه حقوق ناشی از مالکیت را به طرف دیگر صلح کرده است. بنابراین هیچ گونه ادعایی در این خصوص وجود ندارد.

بند 2_5: طرفین قرارداد حق هیچ گونه اختیاری در خصوص فسخ معامله یا اقاله آن را ندارد. همچنین شرط اسقاط کافه خیارات ولو خیار غبن و غبن فاحش از شرایط ضمن عقد می باشد.

بند3_5: متصالح هر زمان که تقاضا نماید مصالح باید در مورد صلح و متعلقات مربوطه را به وی تحویل دهد. در غیر این صورت متصالح حق هر نوع شکایتی را از مراجع قضایی می تواند خواستار شود.

( نکته لازم به ذکر دیگر رد این خصوص این موضوع می باشد که ممکن است صلح به واسطه حادثه ای رخ دهد که طرفین می توانند بر اساس شرایطی که تعیین می کنند شرایط ضمن عقد را بنویسند. به عنوان مثال صلح زمانی به متاصالح انتقال یابد که مصالح از دنیا رفته باشد یا مشروط به تحقق حادثه ای قرارداد صلح محقق گردد.)

بند4_5: تمامی هزینه های مربوط به نقل و انتقال ملک اعم از هزینه های فک رهن و مالیات ناشی از نقل و انتقال و عوارض شهرداری و کلیه هزینه های ثبتی بر عهده انتقال گیرنده می باشد.

بند 5_5: ……………………………………………………………………….

بند 6_5: ……………………………………………………………………….

بند 7_5: ……………………………………………………………………….

بند 8_ ۵: ……………………………………………………………………..

این قرارداد ما بین مصالح و متصالح در کمال کامل صحت عقل و با اراده و بدون هیچ گونه اجبار یا اکراهی تنظیم شد. کلیه معاملات یا قرارداد هایی که مصالح قبل از تاریخ این قرارداد و بعد از تاریخ عقد این قرارداد منعقد نماید فاقد اثر قانونی می باشد. مصالح تعهد می کند و اقرار می نماید که هیچگونه معامله و عقد تملیکی خلاف مفاد این صلح نامه منعقد نکرده است. بنابراین هرگونه قرارداد قبل و بعد از تاریخ این صلح نامه فاقد اعتبار می باشد.

امضاء صلح کننده:

امضاء صلح گیرنده:

امضاء شاهد:

قرارداد صلح نامه انتقال اموال منقول
قرارداد صلح نامه انتقال اموال منقول

قرارداد صلح نامه انتقال اموال منقول

طرفین قرارداد

قرارداد حاضر در تاریخ ……………………. اصالتاً/ وکالتاً/ فضولتاً/ نیابتاً/ ولایتاً/ قیمومتا فی ما بین؛

ماده ۱: طرفین قرارداد

مصالح: آقا/ خانم: …………………….. به شماره ملی …………………………………….. صادره از …………….. به آدرس ……………………………………………………………………………………………………………………

متصالح: آقا / خانم: ……………….. به شماره ملی ………………………………………. صادره از ……………….. به آدرس …………………………………………………………………………………………………………………….

ماده ۲: مورد مصالحه

نکته: مورد صلح می تواند هر مال غیر منقولی اعم از ماشین، سرقفلی مغازه یا سایر اموالی که به عنوان اموال غیر منقول شناخته می شود باشد از این رو مورد مصالحه می تواند موارد مختلفی باشد از این رو مواردی که در مورد مصالحه باید عنوان کردید بر اساس نوع مال منقول اطلاعات کامل آن می باشد. مثلاً اگر مورد صلح ماشین باشد باید اطلاعاتی اعم از: شماره شاسی ماشین، اطلاعات فنی خودرو، شماره موتور، اطلاعات مربوط به پلاک حتماً باید در مورد مصالحه ذکر شود.

ماده ۳: شرایط پرداخت عوض مصالحه

مبلغ ……………………………………. ریال وجه رایج (در صورت دادن چک وارد کردن شناسه چک در قرارداد الزامی است.) تماماً نقداً به مصالح پرداخت شد.

نکته: همان طور که پیش از این هم اشاره داشتیم عوض عقد صلح ممکن است مبلغ کمتر از ارزش مبلغ واقعی مال باشد یا ممکن است حتی رایگان واگذار شود این در خصوص تمام عقود صلح کاربرد دارد البته که می توان ارزش عین مال را نیز به عنوان عوض در قالب عقد صلح دریافت کرد.

ماده ۴: شروط ضمن عقد صلح

کلیه شرایط صحت معامله قطعی می باشد و طرفین در سلامت کامل عقل و روان اقدام به تنظیم این قرارداد کرده اند.

بند 1_4: کافه کلیه خیارات حتی خیار غبن و غبن فاحش نیز از طرفین قرارداد اسقاط شد.

بند 2_4: مصالح مال مورد صلح را در تاریخ …………………………… در محل ……………………………………………………………………………………………………. به متصالح باید تسلیم نماید.

بند 3_4: ………………………………………………………………………………………

بند 4_4: ………………………………………………………………………………………

ماده 4_5: …………………………………………………………………………………….

این قرارداد ما بین مصالح و متصالح در کمال کامل صحت عقل و با اراده کامل دو طرف و بدون هیچ گونه اجبار یا اکراهی تنظیم شد. کلیه معاملات یا قرارداد هایی که مصالح قبل از تاریخ این قرارداد و بعد از تاریخ عقد این قرارداد منعقد نماید فاقد اثر قانونی می باشد. مصالح تعهد می کند و اقرار می نماید که هیچگونه معامله و عقد تملیکی خلاف مفاد این صلح نامه منعقد نکرده است. بنابراین هرگونه قرارداد قبل و بعد از تاریخ این صلح نامه فاقد اعتبار می باشد.

امضاء صلح کننده:

امضاء صلح گیرنده:

امضاء شاهد:

قرارداد صلح نامه انتقال سهام

ماده ۱: طرفین قرارداد

مصالح: آقا/ خانم: ………………………………….. به شماره ملی ………………………………. دارنده ……………. تعداد سهام شرکت ……………………………………. به نشانی: …………………………………………………………………………………………………………………………. .

متصالح: آقا/ خانم: …………………………………. به شماره ملی ……………………………….. صادره از ………………………. به نشانی: …………………………………………………………………………………………………………………………………. .

ماده ۲: مورد صلح

……….. سهم از …………….. سهم شرکت ……………………………………… متعلق به مصالح می باشد که ……………. سهم از سهام مصالح به متصالح به قیمت ………………………….. هزار ریال انتقال یافت.

ماده ۳: مبلغ قرارداد

به موجب ارزش مبلغ اسمی هر سهم ……………………. سهم ………………. ریالی در مجموع …………………………… هزار ریال تماماً و نقداً به مصالح پرداخت شد.

ماده ۳: شرایط ضمن عقد

ماده 1_3: مصالح و متصالح در تاریخ ………… اقدام به تنظیم این قرارداد کردند که برای انتقال سهام به نام متصالح باید در تاریخ ……………………. به دفتر اسناد رسمی جهت ثبت صلح نامه اقدام کنند.

ماده 2_3: مصالح موظف است در مجمع عمومی فوق العاده حاضر و صورتجلسه نقل و انتقال سهام به نام متصالح را تنظیم نماید.

ماده 3_3: در زمان تنظیم این قرارداد  هم مصالح و هم متصالح در شرایط کامل صحت عقل و اراده بودند و هیچ اکراه یا اجباری در تنظیم این قرارداده وجود نداشت.

ماده 4_3: طرفین قرارداد کلیه خیارات حتی خیار غبن و غبن فاحش را از خود سلب نمودند.

ماده 5_3: …………………………………………………………………………………………… .

این قرارداد ما بین مصالح و متصالح در کمال کامل صحت عقل و با اراده کامل دو طرف و بدون هیچ گونه اجبار یا اکراهی تنظیم شد. کلیه معاملات یا قرارداد هایی که مصالح قبل از تاریخ این قرارداد و بعد از تاریخ عقد این قرارداد منعقد نماید فاقد اثر قانونی می باشد. مصالح تعهد می کند و اقرار می نماید که هیچگونه معامله و عقد تملیکی خلاف مفاد این صلح نامه منعقد نکرده است. بنابراین هرگونه قرارداد قبل و بعد از تاریخ این صلح نامه فاقد اعتبار می باشد.

امضاء صلح کننده:

امضاء صلح گیرنده:

امضاء شاهد:

در پایان این مطلب: مواردی که عنوان کردیم تنها نمونه از قرارداد صلح اموال بود اطلاعات بیشتر در این خصوص را می توانید از طریق مشاوره های تلفنی ایلیا ثبت دریافت کنید. همراهی شما سبب دلگرمی ماست.

 

۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *