آیا می دانید پروانه بهره برداری چه کاربردی دارد؟ بهتر است بدانید برای احداث یک واحد تولیدی و صنعتی اخذ پروانه بهره برداری امری بی برو برگرد است؛ زیرا این پروانه در واقع جوازی برای تاسیس واحد تولیدی است که با آن می توان فعالیت واحد تولیدی را اعتبار بخشید.
برای تسهیل در انجام امور تخصصی اخذ پروانه بهره برداری ما متن زیر را توسط کارشناسان حقوقی در این زمینه تدوین کرده ایم تا در زمینه هایی مانند مراحل، شرایط و مدارک که ملزم به انجام آن هستید راهنمای شما باشد. این را بدانید هر چه در زمینه های تخصصی و حقوقی اطلاعات داشته باشید یاری رسان شما بوده تا بتوانید به اهداف به صورت قانونی دست یابید.
پروانه بهره برداری چه کاربردی دارد ؟
به صورت کلی پروانه بهره برداری دارای ماهیتی است که به صورت سندی ارائه می شود و این اجازه را به شما خواهد داد تا برای راه اندازی خط تولید، راه اندازی ماشین های صنعتی، اقدام کنید.
در ادامه متن زیر با بیان جزئیات و شروط مندرج برای اخذ این جوازبه همراه مزایای دریافت آن می پرئازیم که راهنمای شما خواهد بود.
اعتبار پروانه بهره برداری
در حالت کلی پروانه بهره بردای در شهرهای بزرگ و نیز در استان های مجاور به همراه شهرستان های سراسر کشور در مواقعی صادر می شود که آن کارخانه یا واحد تولیدی یا صنعتی فعال باشد این مورد را می توان اینگونه بیان کرد که این واحدهای فعال دارای پروانه بهره برداری معتبر می باشند.
اما نکته ای بسیار حائز اهمیت می باشد واحد های صنعتی واقع در استان مورد تقاضا می باشد زیرا این پروانه برای این واحد صنعتی یا تجاری در بازه زمانی با اعتباری یک ساله صادر می گردد. پس از ثبات فعالیت های اشخاص در این واحد های صنعتی به صورت سه ساله، پنج ساله و در بعضی مواقع به صورت دائمی تمدید می گردد.
اخذ پروانه بهره برداری و نحوه اخذ آن
- ابتدا با ثبت نام در سامانه مرتبط با بهین یاب اقدام می کنید
- ثبت درخواست و کلمل کردن تمامی اطلاعات درخواستی برای اخذ جواز
- کارشناسی و بررسی درخواست شما مبنی بر صدور جواز
- بازدید از واحد صنعتی یا تولیدی از سوی کارشناسان اداره صنعت و معدن برای ارائه پروانه
- برآورد ظرفیت سنجی از واحد صنعتی تولیدی و همسویی آن با آیین نامه های اجرایی و قانونی
مدارک های لازمه برای اخد پروانه بهره برداری
- فرم تکمیل شده درخواست در سامانه بهین یاب
- رونوشت از کارت ملی مدیر عامل شرکت و یا واحد صنعتی
- رونوشت از تمامی مدارک مرتبط با شرکت
- ارائه سند مالکیت زمینه و یا اجاره نام محل احداث
- ارائه تغییرات در شرکت و اگهی مرتبط با آن در صورت تغییرات در شرکت
- رونوشت از قراردادهای مرتبط با امتیازات گاز و برق و غیره
- ارائه فیش هزینه های پرداختی برای احداث واحد و اخذ مجوزها
مزیت های اخذ پروانه بهره برداری
- با دارا بودن پروانه بهره برداری این امکان را دارید که از امتیازات معوقه در وزارت صنعت، معدن و تجارت برخوردار شوید
- تهیه این پروانه باعث بالا رفتن اعتبار واحد صنعتی می شود. در واقع این سند امکان شرکت در هر مناقصه مرتبط با موضوع تولیدی یا صنعتی شما به صورت دولتی و خصوصی (به عنوان تولیدکننده) را امکان می سازد.
- افرادی که موفق به کسب این پروانه می شوند، قادر خواهند بود مواد اولیه مورد نیاز تولیدات خود مانند مواد شیمیایی و پلیمری را به صورت دولتی خریداری کنند.
- با داشتن پروانه بهره برداری میتوان از امتیازات وزارت صنعت، معدن و تجارت برخوردار شد.
- افرادی که می توانند این پروانه را اخذ کنند میتوانند پروانه تولید محصولاتی مانند: دارویی، آرایشی ـ بهداشتی و غذایی را دریافت کرده که پروانه بهره برداری وزارت بهداشت و درمان برای این قبیل تولیدات مکفی است.
تفاوت پروانه بهره برداری و جواز تاسیس
شاید این سوال برای شما پیش آید که تفاوت بین پروانه بهره برداری و جواز تاسیس در چیست؟ باید در پاسخ به این سوال تخصصی بگوییم پروانه بهره برداری در واقع سندی برای واحد صنعتی و تولیدی است و زمانی که یک واحد به مانند کارخانه تاسیس می ود پروانه حکمی به ازای جواز تاسیس دارد.
در صورت کلی بهتر است اینطور بیان کنیم که جواز تاسیس ابتدا دریافت می شود و سپس زمان ارائه پروانه است هر دو جوازها از وزارت صنعت و معدن قابل اخذ است و بر اساس مصوبه جدید باید ابتدا در سامانه بهین یاب درخواست و تمامی اطلاعت درج شود تا بتوان انها را دریافت کرد.
شروط اخذ پروانه بهره برداری
- انتخاب محل استقرار واحد صنعتی و تولیدی
- تامین نیروهای کار برای شروع کسب و کار
- تامین ماشین الات و وسابل مورد نیاز تولیدی
- انجام تمامی مراحل اخد پروانه در قانون
شرایط ابطال پروانه بهره برداری
شرایط خاص و مشخصی در قوانین برای ابطال هر پروانه بهره برداری وجود دارد. مثلاً هر زمانی که یک واحد تولیدی یا صنعتی امکانات لازم برای تولید وجود نداشته باشد، این پروانه باطل خواهد شد. این ابطال میتواند به درخواست کتبی صاحبان شرکت یا کارخانه نیز انجام شود.
اصلاحات در پروانه بهره برداری صنعت و معدن
گاهی به دلایل مختلفی نیاز به تغییر و اصلاح پروانه بهره برداری اخذ شده نیاز خواهید داشت. به طور مثال ممکن است تعداد ماشین آلات صنعتی واحد صنعتی افزوده شود و یا به دلیل استهلاک جایگزین با کیفیتی داشته باشند یا از سویی متراژ زمین بالاتر برود، حتی ممکن است بسته به شرایظی خاص نشانی موردنظر تغییر کند.
در چنین شرایطی میتوان تقاضای اصلاح پروانه را برای اداره صنعت و معدن داد. برای اصلاحیه باید ابتدای امر فرم تغییرات را به صورت کتبی و کاملاً اینترنتی پر کنید و پس از تحویل به کارشناس، در صورت نبود مشکل، پروانه جدید را دریافت نمایید.
چرا موسسه ایلیا ثبت برای انچام امور اخذ پروانه بهره برداری بهترین است ؟
ما سعی کردیم در متن بالا توضیحاتی برای آشنایی شما عزیزان در مسیر اخذ پروانه بهره برداری ارائه دهیم تا با توضیح تخصص خود راهنما و مشوق شما در مسیر پیروی از قوانین باشیم.
حال اگر در هر کدام از مسیرهای ثبتی نیاز به تخصص و وکیلی مجرب داشتید تنها لازم است با شماره های ثبت ایلیا تماس گرفته و علاوه بر اخد مشاورخه حقوقی رایگان، آینده حقوقی و کاری خود را تضمین کنید.
البته موسسه ایلیا برای مشتریان خود همیشه تخفیفات حقوقی خاصی را تعبیه کرده که خود باعث پیشرفت عزیزان در مسیر احداث و همکاری های کاری خواهد کرد. در هر صورت انجام امور در سازمان های دولتی دارای سیکل مشخص و اکثراً پیچیده است که نداشتن تجربه باعث سر درگمی متقاضیان می شود.
حال با دانستن مزایای اخد وکیل حقوقی مناسب وقت تصمیم گیری فرارسیده تا اینده خود را تحقق بخشید. در انتها از سپری کردن زمان با ارزش خود به مطالعه متن تشکر ویژه می کنیم و آرزوی پیشرفت روز افزون برای شما عزیزان داریم.
کلام آخر: پروانه بهره برداری برای بهره برداری و برداشت محصول و کالا الزامی است. این پروانه تنها برای کالا و محصولات صادر می شود و در آن ظرفیت تولید تعیین می گردد. هم اکنون مشاوره رایگان از کارشناسان ثبت ایلیا دریافت کنید.